Om oss Leverans Betalsätt Garanti Kontakta oss
Filters

Mountain cyklar


Mountainbike, Fatbike – för fjällcykling, vid snö, smuts och i högt gräs. 

Mountainbikes är populära bland alla åldersgrupper. Ungdomar och tonåringar gillar både imponerande design och bra möjligheter för cykling över hinder. Äldre cyklister uppskattar cyklar med den senaste tekniken som samtidigt är trygga och hållbara.

Mountainbike (bl.a. Fatbike – cykel med breda hjul) är ett specifikt lämplig för de som gillar extremcykling på landsvägar. Med en sådan cykel kan man cykla uppåt och nedåt i branta sluttningar, landsvägar, skogsterränger eller sandiga badstränder utan särskilda ansträngningar. MTB är dessutom väldigt populär i stan. MTB-cyklar är lockande med sin allsidighet och teknik som tillåter att cykla över vilka som helst vägbeläggningar i väder och oväder.

Med syfte att göra MTB ännu mer allsidig har Fatbike konstruerats – en mountainbike med ännu bredare hjul.

Däckbredden är 100-120 mm. Tack vare sådana tjocka däck styrs den effektivare än andra MTB-cyklar. Breda däck kan ta cykeln fram på vilken terräng som helst – sand, klippor, högt gräs, djup snö. Dessutom kan man justera tryck i däcken. Vid lägre tryck har cykeln en mjuk och smidig gång men är svårare att starta. Ibland finns det mountainbike Fatbike tillgänglig i vår katalog, därför ber vi er att besöka vår nätbutik oftare och kontrollera vår nyhetsmeny.

Har du bestämt dig för att köpa en mountainbike kommer du att hitta ett brett urval av cyklar som uppfyller dina krav i vår nätbutik! Vår katalog innehåller cyklar med olika växlar, med lätta men säkra hjul och utmärkta dämpare av världens bästa varumärken.

MTB-cykeln är lämplig för cykling i svåra terränger och off road. I vår nätbutik ”Velomania” finns följande mountainbike av europeiska varumärken Capriolo, CTM m.m. tillgängliga.