Om oss Leverans Betalsätt Garanti Kontakta oss
Filters

Hybrid cyklar


Hybridcyklar 

Tidigare trodde man att alla cyklar var lämpliga för alla möjliga ändamål. Idag säljs det ett flertal olika specialmodeller, men intresset för multifunktionella cyklar är fortfarande stort. Av den anledningen har hybridcyklar och turistcyklar en mycket stor efterfrågan.

Hybridhjul kombinerar de bästa egenskaperna hos MTB-däck och stadscykeldäck. I de flesta fallen är detta en avgörande faktor eftersom sådana däck passar både terrängcykling och stadscykling. Hybridcyklar ökar farten snabbare på gatan än en mountainbike, men inte ens en svår terräng påverkar cykelturerna.

I de flesta fallen så är denna cykeltyp mycket användbar för långa cykelturer. Till skillnad från sportbikes är hybridcyklar mycket bekväma för cyklisten att cykla på. När man cyklar på en hybridcykel slappnar ens rygg av och man kan cykla länge med nöje och utan att tänka på vägbeläggningen. 

Storleken på hybridcykeldäck är större än storleken på vanliga däck och börjar med 28". Däckbredd upp till 40 mm ger smidigare cykling och bra fart med minimal ansträngning. En enkel stål- eller aluminiumram säkrar snabba rörelser på vilken som helst vägbeläggning.

Hybridcykel är ett perfekt alternativ för cykling i stan och på landsvägar, dessutom ingår dessa cyklar i vårt ordinarie produktsortiment. Cykeln har utmärkt styrning och manövrerbarhet och utrustas med pakethållare och vingar.

En hybridcykel är lämplig för cykling på landsvägar, i skog och åker.

I vår online cykelaffär ”Velomania” har vi följande hybridcykelmodeller från märkerna Capriolo och CTM tillgängliga.”