Om oss Leverans Betalsätt Garanti Kontakta oss
Filters

Hybrid cyklar


Tidigare trodde man att alla cyklar var lämpliga för alla möjliga ändamål. Idag säljs det ett flertal olika specialmodeller, men intresset för multifunktionella cyklar är fortfarande stort. Av den anledningen har hybridcyklar och turistcyklar en mycket stor efterfrågan.

Hybridhjul kombinerar de bästa egenskaperna hos MTB-däck och stadscykeldäck. I de flesta fallen är detta en avgörande faktor eftersom sådana däck passar både terrängcykling och stadscykling. Hybridcyklar ökar farten snabbare på gatan än en mountainbike, men inte ens en svår terräng påverkar cykelturerna.

I de flesta fallen så är denna cykeltyp mycket användbar för långa cykelturer. Till skillnad från sportbikes är hybridcyklar mycket bekväma för cyklisten att cykla på. När man cyklar på en hybridcykel slappnar ens rygg av och man kan cykla länge med nöje och utan att tänka på vägbeläggningen. 

Storleken på hybridcykeldäck är större än storleken på vanliga däck och börjar med 28". Däckbredd upp till 40 mm ger smidigare cykling och bra fart med minimal ansträngning. En enkel stål- eller aluminiumram säkrar snabba rörelser på vilken som helst vägbeläggning.

Hybridcykel är ett perfekt alternativ för cykling i stan och på landsvägar, dessutom ingår dessa cyklar i vårt ordinarie produktsortiment. Cykeln har utmärkt styrning och manövrerbarhet och utrustas med pakethållare och vingar.

En hybridcykel är lämplig för cykling på landsvägar, i skog och åker.

Vilken sorts cykelhybrid är bäst?

Hybridcyklar kan delas in i två kategorier:

  1. Lättviktig mountainbike MTB-hybrid.
  2. Gatuhybrid.

Det första designalternativet kännetecknas av det faktum att det utvecklades med en MTB-ram som grund. På samma gång skiljer den sig med sin mer vertikala passform, förkortade ETT och en något optimerad höjd på bottenfästet och bredare bakre stag. För idrottarens bekvämlighet är designen utrustad med en kort gaffelfjädring som dämpar vibrationerna från ojämna vägar. Däcket är ungefär 42 mm tjockt och slitbanan är oftast halvglatt. Den huvudsakliga skillnaden om man jämför med bergsvarianterna utgörs av en något större utväxling mellan stjärnorna i växelsystemet.

Det räcker för att klara av lutningen till medelhöga höjder. Hjulsatsen är bra och gör det lätt att cykla långa sträckor. Det extra förvaringsutrymmet gör hybridcyklar till ett utmärkt fordon för cykling, picknickutflykter, cykelträning och mer.

Alternativet för mellanlandning gör att man kan röra sig bekvämt, en kombination av gatu- och mountainbikeversioner.

Tillverkare producerar en hybridgatucykel på en gaturam och med samma höghastighetsväxel. Den är däremot inte utrustad med en stötdämpare i gaffeln. På sådana modeller installeras en ratt som är optimerad för en däckbredd på 33 - 38 mm. Det är en bra typ av hybridcykel för de som kör höghastighetsmaraton och vill köpa en cykel med två hjul för cykling och träning på otroligt plana asfalts- eller grusvägar.

Hur väljer man en hybridcykel?

En hybridcykels viktigast strukturella element är ramen. Materialet på den delen kan vara:

  1. Aluminium. En ram i den här metallen har medelhög styrka. Stötnings- och hydroformningsteknik gör cykeln lättare.
  2. Stål, inklusive en lätt och tålig legering av krom-molybdenlegerat stål. Sådana chromoly-ramar är lätta och håller väldigt bra.
  3. Karbonramar anses vara bäst. De är väldigt lätta, starka och fjädrade. Eftersom tekniken de produceras med är mer komplicerad än den som används för att tillverka aluminium, är endast de bästa hybridcyklarna utrustade med dem.

Drivlinan på hybridcyklar skiljer sig åt när det kommer till något modifierade utväxlingar mellan stjärnorna. De vanligaste systemen som installeras är Shimano och Sram. Antalet växlar varierar från 3 till 10. Tillverkare producerar hybridcyklar för användare på alla nivåer - både amatörer som precis har börjat och cykelproffs. Beroende på modellen skiljer de sig åt när det kommer till pålitlighet, hållbarhet och vikt.

Bromssystemet ser till att det är säkert att cykla. ”Hybrider" är ofta utrustade med klassiska fälgbromsar, som karaktäriseras av bekvämlighet och bekymmersfri drift. Skiva - passar för cykling och resor i alla sorters väder.

I vår online cykelaffär ”Velomania” har vi följande hybridcykelmodeller från märkerna Capriolo och CTM tillgängliga.”