Om oss Leverans Betalsätt Garanti Kontakta oss
Filters

BMX cyklar


BMX-cyklar – Hållbara cyklar för extremcykling

Det var för länge sedan då alla cyklar var nästan identiska och skilde sig bara i höjd. Idag tillverkar cykelvarumärken olika cykeltyper som är lämpliga för cykelturer på olika vägbeläggningar, sportcyklar och BMX-cyklar som avses speciellt för extremcykling.

Sådana cyklar är inte avsedda för långa cykelturer, utan istället är de unika i motocross och tillåter att göra olika trick. Efter en kort övning kan man använda sin cykel för hopp och rampåkning som en riktig akrobat. 

BMX-cyklar är extrem på grund av sin konstruktion som är trygg och hållbar. Det finns BMX-cyklar med bara en växel och utan upphängning. Alla andra delar i konstruktionen kan utformas på olika sätt. Hjulen är små och saknar dämpare. Cykelram av ståltråd är specialformad för manövrerbarhet av hjul. 

BMX-cykels väsentliga egenskaper är manövrerbarhet, kompakt storlek, hållbarhet och relativt låga priser. 

I vår online cykelaffär finns dessa BMX-cyklar: Totem BMX (Capriolo) och SPAM (Adria). BMX-cykeln har en trygg stålram, samt 20-tums- och 24-tumsdäck, speciellt konstruerade för BMX-tävlingar. BMX-hjul har kraftiga V-formade stålbromsar och frambromsar PVS. Alla däckmodeller är unisex.