Om oss Leverans Betalsätt Garanti Kontakta oss
Filters

BMX cyklar


Bmx-cyklar – hållbara cyklar för extremcykling

Det var för länge sedan då alla cyklar var nästan identiska och skilde sig bara i höjd. Idag tillverkar cykelvarumärken olika cykeltyper som är lämpliga för cykelturer på olika vägbeläggningar, sportcyklar och BMX-cyklar som avses speciellt för extremcykling.

Sådana cyklar är inte avsedda för långa cykelturer, utan istället är de unika i motocross och tillåter att göra olika trick. Efter en kort övning kan man använda sin cykel för hopp och rampåkning som en riktig akrobat. 

BMX-cyklar är extrem på grund av sin konstruktion som är trygg och hållbar. Det finns BMX-cyklar med bara en växel och utan upphängning. Alla andra delar i konstruktionen kan utformas på olika sätt. Hjulen är små och saknar dämpare. Cykelram av ståltråd är specialformad för manövrerbarhet av hjul. 

BMX-cykels väsentliga egenskaper är manövrerbarhet, kompakt storlek, hållbarhet och relativt låga priser. 

På vilket sätt skiljer sig en BMX från andra cyklar?

De huvudsakliga skillnaderna mellan stuntcyklar är hur små de är och hur små deras hjul är, vilket är anledningen till att många blandar ihop dem med barncyklar. Men tack vare deras lilla storlek och speciellt genomtänkta geometri fick BMX-cyklarna en plats bland extrema cykelgrenar, då de har bäst balans mellan manövrerbarhet, hur lätt det är att göra trick, styrka och vikt. De har dessutom inga strikta begränsningar gällande idrottarens längd, eftersom man kan skaffa en standardcykel med en höjd på 130 till 200 centimeter och ändå är BMX-cykeln fortfarande bekvämt att cykla och göra trick på.

Köp stuntcykel (BMX)

BMX har sedan länge vuxit ur vanlig träning, den har blivit en separat sport och när man har behärskat den är det mycket lättare att byta till en motorcykel. BMX-cykeln har ett antal funktioner och tekniska egenskaper som alltid beaktas innan man gör ett köp:

  1. Ramen är gjord för överbelastning och kombinerar styrka och lätthet.
  2. Ramens design liknar en triangel då det är den mest pålitliga formen för en cykel.
  3. Förstärkta hjulfälgar kan stå emot direkta stötar.
  4. För att stärka styrningen finns en tvärstång i mitten.

Stuntcykeln utformades inte ursprungligen för lugna cykelturer i staden. Den är konstruerad för att kunna användas under extrema förhållanden, med överbelastning, fall. När cykeln tillverkas tänks varje detalj igenom så att den klarar alla prövningar med värdighet och hjälper ägaren att nå nya sportnivåer.

Man tar även hänsyn till designönskningar. Aggressiva former, brutalt utseende - BMX-cykeln lockar särskilt mycket på grund av dess lakoniska prestanda. Han är redo att utföra de mest svindlande tricken.

Skillnader mellan stunt-BMX-cyklar

  • Kan delas in i två kategorier: komplett BMX (komplett BMX - en färdig cykel som monteras ur lådan) och anpassad BMX (anpassad BMX – sätts ihop av delar beroende på ägarens preferenser).
  • Cykelns geometri och delar går att skärpa för en specifik gren (Street, Park, Dirt, Flatland) eller göras mer mångsidig.
  • Delnivå - från billiga delar till kraftiga delar av professionell kvalitet med ytterligare garantier.

I vår online cykelaffär finns dessa BMX-cyklar: Totem BMX (Capriolo) och SPAM (Adria). BMX-cykeln har en trygg stålram, samt 20-tums- och 24-tumsdäck, speciellt konstruerade för BMX-tävlingar. BMX-hjul har kraftiga V-formade stålbromsar och frambromsar PVS. Alla däckmodeller är unisex.