Om oss Leverans Betalsätt Garanti Kontakta oss
Filters

Barn cyklar


BARNCYKLAR – BEKVÄMA, TRYGGA OCH BILLIGA

Det är sällsynt med vuxna utan några cyklingsfärdigheter. Många av oss har lärt sig att behärska cyklingen redan vid tidig ålder. Nu har barn ännu fler möjligheter. Du kan köpa en barncykel i vår online cykelaffär ”Velomania” för ett lägre pris än i en vanlig cykelaffär i Stockholm. Vårt sortiment innehåller ett stort urval av billiga barncyklar. I vår katalog hittar du cykeln som skulle passa just ditt barn.

Det är ganska lätt att välja en barncykel. Först måste man välja cykel med hänsyn till barnets ålder och längd. De viktiga cykelparametrarna ska helst kontrolleras visuellt. Låt barnet sitta på sadeln och sätta fötterna på pedalerna, ena pedalen måste vara i den lägsta positionen. Låt barnet uppleva cykelns utseende, komfort och design.

Kontrollera cykelns hållbarhet, driftegenskaper och funktioner av de viktigaste delarna. Har barnet ingenting emot cykeln och du är säker på att ditt barn kommer cykla tryggt och säkert betyder det att ni gjorde det rätta valet.

Barncyklar passar barn i olika åldrar. Barncyklar för de minsta barnen har 12-tumshjul och för skolelever passar 16-20-tumshjul. För tonåringarna passar 24-tumsdäck och som är nästan identiska med cyklar för vuxna. Köp barncyklen i vår cykelaffär ”Velomania” och ditt barn kommer att vara glad med en ny stilig cykel av den högsta kvalitén!

Vilka typer av cyklar finns för barn?

Det finns barncyklar utformade för olika åldersgrupper till salu:

 • Cyklar med 12"-hjul - för 1 till 3 år gamla barn. Det finns även ett brett urval av trehjulingar med en omvandlingsfunktion, som är utrustade med ett handtag för föräldrar. Den extra detaljen gör cykeln till en barnvagn som är enkel att rulla om barnet tröttnar på att trampa.
 • Cyklar med 14"-hjul – för 3 – 5 år gamla barn.
 • Cyklar med 16"-hjul - för 4 – 7 år gamla barn.
 • Cyklar med 18"-hjul – för 5 – 8 år gamla barn.
 • Cyklar med 20"-hjul – för 6 – 9 år gamla barn. De är tonårsversioner som har en mer mogen design och teknisk utrustning.

Alla cyklar är utrustade med två sidohjul baktill som hjälper dig att lära dig att balansera. Endast de bland de cyklar där hjulen är 20 tum i diameter finns modeller utan dem.

Den höga kvaliteten på materialen garanterar att barncykeln har en hållbar konstruktion. Det gör att unga cyklister kan ge bort sina använda tre- och tvåhjulsfordon till sina småsyskon.

Vad är det som avgör hur mycket en barncykel kostar?

Du kan köpa en barncykel till ett otroligt billigt pris. Det slutliga priset beror på flera faktorer:

 • varumärket (inhemsk eller utländsk tillverkare, dess popularitet);
 • typen av material ramen och chassit är tillverkade av;
 • egenskaper hos cykelkonfigurationen efter åldersgruppen på barnen;
 • tillverkningsår och cykelmodellens egenskaper (ny eller klassisk).

Fördelar med barncyklar

Cykelmodeller avsedda för förskolebarn och skolbarn tillverkas med en lätt ram, ofta tillverkas de av stål. Vissa ramar kan vara tillverkade av aluminium eller magnesiumlegering. En viktig egenskap hos barncyklar är förmågan att justera höjden på sadeln och styret. Det hjälper till att anpassa det tvåhjuliga fordonets parametrar efter barnets höjd. Därför kan modern cykelutrustning användas så länge som möjligt i och med hur snabbt barn växer.

Det rekommenderas att man väljer pålitliga cyklar till barn som är utrustade med:

 • ram av stål eller aluminiumlegering
 • bred och bekväm sadel för behaglig cykling
 • styre med halkskydd på handtagen
 • stödhjul
 • pålitligt bromssystem av hand- eller fotvariant
 • hjul utrustade med starka och breda däck.

Många tillverkare utrustar även barncyklar med praktiska tillbehör. För att åka på en picknickutflykt i parken eller åka skidor i närområdet behöver barnet en korg att placera leksaker, läsk, vatten eller juice i. För att barn ska kunna cykla tryggt kan det även finnas en ringklocka, skyddsvingar och belysning. För de allra minsta erbjuder välkända varumärken barncyklar med ett avtagbart handtag som vid behov kan tas av eller sättas på för bekvämlighet under långa promenader.

I ”Velomania”s katalogen hittar du följande billiga barncyklar av europeiska varumärken:

Alla barncyklar har 2-årsgaranti fr.o.m. inköpsdatum. Kunden har rätt att byta eller returnera cykeln om det uppkommer något fabriksfel i konstruktionen, kunden kan även ha rätt till kostnadsersättning.”